Archief
Archief WOS

Archief WOS

Veerboot Maassluis niet voor eind januari terug in vaart

Veerboot de Blankenburg gaat op z'n vroegst eind januari weer passagiers op de route Maassluis-Rozenburg vervoeren. Dat meldt exploitant Blue Amigo.

De veerpont ligt er sinds begin oktober uit vanwege problemen met de koeling van de hoofdmotoren. Aanvankelijk werd gemeld dat de boot snel weer zou varen, maar later bleek dat er nieuwe onderdelen besteld moesten worden. Dat neemt meer tijd in beslag dan vooraf gedacht. "Vanwege de leeftijd van het schip was het niet mogelijk om hiervoor onderdelen te bestellen; deze moesten speciaal worden geproduceerd. Daar komt bij dat onze leverancier van de koelers uit Oost Europa komt en door de oorlog in Oekraïne moeite heeft met buitenlandse leveringen", schrijft Blue Amigo.

Op 21 oktober is een ander, kleiner veer in gebruik genomen. Deze kan echter alleen fietsers en voetgangers meenemen. Automobilisten en motoren moeten dus omrijden. Blue Amigo had gehoopt dat deze tijdelijke situatie tot begin december zou duren, maar door de leverproblemen duurt dat nu langer, zeker tot eind januari.

Verplaatsing aanmeerlocatie Rozenburg

Op dit moment vaart de vervangende veerdienst naar een ponton in Rozenburg, dat 2 kilometer is verwijderd van de bestaande veerstoep. De exploitant werkt er hard aan om die situatie zo snel mogelijk te verbeteren, door een ponton naast de bestaande veerstoep aan te leggen. Zodra de boot weer op de gebruikelijke locatie kan aanmeren, kan de veerdienst ook weer vaker varen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis