Archief
WOS

WOS

Zoektocht nieuwe burgemeester Midden-Delfland in gang gezet

De gemeente Midden-Delfland krijgt op woensdag 13 december 2023 een nieuwe burgemeester. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Tijdens die vergadering zijn de leden voor de vertrouwenscommissie - die gaat de sollicitatiegesprekken voeren - benoemd. Het is - na een oproep in de commissievergadering twee weken geleden - een divers gezelschap van raadsleden geworden, met twee van de drie vrouwen uit de raad (Desiree Langeveld namens het CDA en Sandra Koppert namens OGP), twee jonge raadsleden (Jerry Moerman van VVD en Pieter Scholtes van D66) en de ervaren fractievoorzitters Ed Roeling (Mijn Partij) en Roy Ringeling (ChristenUnie).

Wethouder Wendy Renzen neemt namens het college van B en W zitting in de vertrouwenscommissie als adviseur zonder stemrecht. Daarmee wordt ook voldaan aan een belangrijke eis van de fractie Mijn Partij. Die wilde namelijk dat het een wethouder zou zijn die ook daadwerkelijk woonachtig is in de gemeente Midden-Delfland. Renzen woont in Maasland, de overige twee wethouders wonen buiten de gemeente.

Tijdspad

Begin 2023 krijgt gaat de vertrouwenscommissie aan de slag met het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Die wordt vervolgens besproken in mei besproken in een openbare raadsvergadering. Na de zomer spreekt de commissie met sollicitanten en uiteindelijk op woensdag 13 december wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd.

Arnoud Rodenburg

De nieuwe burgemeester wordt feitelijk de opvolger van Arnoud Rodenburg als kroonbenoemd burgemeester. Rodenburg leidde vlak voor het zomerreces zijn laatste raadsvergadering. Hij was in totaal achttien jaar burgemeester van Midden-Delfland.

Sinds 1 juli is Bram van Hemmen waarnemend burgemeester.