Archief
WOS

Vooralsnog geen huisvesting arbeidsmigranten aan Hoge Geest

De gemeente Westland heeft de vergunningaanvraag voor de huisvesting van 228 arbeidsmigranten op een locatie aan de Hoge Geest in Naaldwijk afgewezen.

Voor de aanvrager, Harold Gabeler van SG Architecten, is dit een bittere pil. Hij beraadt zich nog over stappen die hij nog kan ondernemen. Op grond van het overleg met het vorige college van B en W verwachtte hij dat het wel goed zou komen met het plan. Samengevat, vraagt zich af in hoeverre het nieuwe college in zo’n situatie een aanzienlijke andere opstelling kan kiezen.

Gevraagd naar de reden van afwijzing, reageert wethouder Pieter Varekamp donderdagmiddag: "Het initiële plan was te massaal. Met de initiatiefnemer zijn gesprekken gevoerd over aanpassing van het plan. Dit is niet gelukt."

Onlangs werd het plan voor huisvesting van 208 arbeidsmigranten op een locatie aan de Zijdijk in 's-Gravenzande na overleg met het college door de initiatiefnemer teruggenomen. Die zou onderzoeken of een kleinschaliger opzet haalbaar zou kunnen zijn. Daarover is nog geen beslissing genomen. Gezien de continu veranderende omstandigheden in de markt, kijkt ontwikkelaar AGM Vastgoed voorlopig de kat uit de boom.

Er is overigens ook nog steeds geen echt ‘groen licht’ voor het door uitzendbureau Tradiro voorgenomen woonpark aan de Oostbuurtseweg in De Lier. Eind vorig jaar ging het Westlandse college akkoord met dat plan voor 688 bedden. Tegen de vergunning zijn bezwaren ingediend. B en W moeten nog een beslissing nemen over het advies van de bezwarencommissie.
Zelfs als die beslissing positief is voor Tradiro, bestaat er voor bezwaarmakers nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Raad van State.