Archief
Kloksgewijs

Kloksgewijs

Heenweg heeft nieuwe straatklok

Dorpskern Heenweg heeft sinds deze vrijdag een gloednieuwe straatklok, op de vertrouwde plek aan de voet van de Maasdijk.

De eerdere klok was in de lente van vorig jaar beschadigd bij werkzaamheden en werd op 1 juni 2021 namens de gemeente Westland verwijderd door een elektrotechnisch bureau. Peter Duijsens (Westland Verstandig) vroeg het college van burgemeester en wethouders waarom de straatklok was weggehaald. Hij ging er wel vanuit dat de klok zou terugkeren. Maar wanneer?, wilde hij weten.

In de loop van september liet het college weten dat de klok niet zou terugkeren. Doordat het uurwerk bij werkzaamheden scheef was komen te staan, vormde het een gevaar voor de omgeving. Omdat niet bekend was wie de beschadiging had veroorzaakt, kon de schade ook niet verhaald worden, aldus het college.

Verkiezingen

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar kwam er in Westland een nieuwe coalitie, bestaande uit Westland Verstandig, GBW en VVD. In hun op 16 mei gepresenteerde coalitieakkoord stond een reeks ‘Snel voor mekaar’-punten opgesomd. Terugkeer van de straatklok aan de Heenweg was één van die punten.

En zodoende heeft het bedrijf Kloksgewijs uit Roosendaal vandaag een nieuwe klok geplaatst in opdracht van de gemeente Westland. “Wij wensen alle inwoners en passanten een mooie tijd toe”, aldus Marco van den Eventuin van Kloksgewijs.