Archief
Facebookpagina Furieade

Facebookpagina Furieade

Furieade na twee jaar weer met volledig programma

Na een afwezigheid van twee jaar, wordt in Maassluis de Furieade weer gehouden. Vanavond is de officiƫle aftrap met het binnenvaren van de stoomsleepboot Furie.

De afgelopen twee jaar ging de Maassluise feestweek niet door vanwege de coronapandemie. In 2020 was er een alternatief programma. In 2021 was er nog even hoop op het doorgaan, maar dat zou dan alleen kunnen zonder de verplichte anderhalve meter afstand. Die regel werd toen echter niet geschrapt.

Nu er geen coronabeperkingen meer zijn, kan de 41ste Furieade dit jaar gewoon plaatsvinden. De afgelopen dagen waren er al allerlei activiteiten, zoals een seniorenmiddag en diverse vaartochten. "Op vrijdag begint de traditionele Furieade", legt Remco Brandenburg van de organisatie uit. "Na de binnenkomst van de Furie trappen we af met vuurwerk en een avondbraderie. Op zaterdag de Furieade zoals die is met heel veel leuke optredens, vaartochtjes in de binnenhaven en bezichtiging van schepen.

De weersvoorspellingen heeft het stadsfeest nog niet mee. "Het is nog niet heel gunstig, ze voorspellen wel wat regen. Maar dat is Furieade eigen. Het is altijd even afwachten, maar over het algemeen valt het reuze mee. Dan hebben we tussen de buien door prima weer."

Reuzenrad

Nieuw dit jaar is een 23 meter hoog reuzenrad op het Schanseiland, zodat mensen een mooi uitzicht hebben over het feest en de stad. Ook is er een kermis.

De Furieade is gratis toegankelijk. Het festijn heeft jaarlijks tegen de 60.000 bezoekers.

Bij Maarten in de Middag spraken we deze week met Remco Brandenburg:

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis