Archief

Furieade komt met alternatieve activiteiten

Hoewel het jaarlijkse stadsfeest De Furieade dit jaar vanwege de coronacrisis niet door kan gaan, worden er wel alternatieve activiteiten in Maassluis georganiseerd.

Dat heeft het Furieadebestuur bekendgemaakt. Zo is er op zaterdag 26 september Ervaar Maassluis Maritiem. In samenwerking met de stichting Sleepboothaven Maassluis worden er rondvaarten verzorgd en vindt er en vlootschouw plaats op 't Scheur langs de Koning Willem Alexander Boulevard. De boten zullen langs de gehele boulevard varen, zodat er voldoende ruimte is voor iedereen om op een veilige onderlinge afstand naar het schouwspel te kijken. Voor de rondvaarten moeten vooraf kaartjes worden gekocht.

Ook nieuw - en speciaal voor dit jaar in het leven geroepen - is Diner aan de haven, waarbij de Maassluise horeca samenwerkt om van de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade een openluchtrestaurant te maken. Er worden driegangendiners geserveerd inclusief drankjes. Voor de avond dient vooraf gereserveerd te worden. Het Diner aan de haven vindt zaterdagavond de 26ste plaats, waarschijnlijk vanaf 18.00 uur.

Ook worden dit jaar drie rondvaarten georganiseerd met de Zeeland, een vrachtschip uit 1904. Die rondvaarten zijn speciaal bedoeld voor ouderen en zorgpersoneel. De tochten worden gehouden op vrijdag 25 en zaterdag 26 september. Hiervoor geldt dat het Furieadebestuur zelf mensen uitnodigt.

Voor kinderen is er een maand eerder, op 29 augustus, van alles te beleven rond de Noordvliet en de Zuidvliet. In samenwerking met Scouting Karel Doormangroep kunnen zij varen, klimmen en andere activiteiten ondernemen. Kinderen moeten vooraf worden ingeschreven en er zullen verschillende starttijden zijn.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis