Archief
Facebookpagina Furieade

Facebookpagina Furieade

Furieade kan alleen zonder anderhalvemeterregel

Rond de haven en binnenstad is anderhalve meter afstand houden onmogelijk. Als de anderhalvemeterregel blijft, kan de Furieade 2021 vanaf 29 september in Maassluis niet doorgaan.

"We doen het goed of we doen het niet. Rond de haven hebben we wel heel veel hekken nodig en de Furieade is voor iedereen, dus we willen niet aan de poort controleren of iemand gevaccineerd of negatief getest is", zegt Gerard Poot, voorzitter van Stichting Maassluis Maritiem bij het radioprogramma Maarten in de Middag. De organisatie van het evenement gaat wel door, in de hoop dat de anderhalvemeterregel op tijd verdwijnt. De plannen zijn deze week voorgelegd aan Edo Haan, burgemeester van Maassluis.

Kids aan de Vlieten is voor kinderen van 4 tot 13 jaar en kan op zaterdag 28 augustus in ieder geval doorgaan. Vanaf 1 augustus zijn kaartjes beschikbaar en op de dag zelf zijn de kinderen verdeeld over twee groepen. De kinderen hoeven geen afstand te houden en zij zijn op het parcours bezig. De organisatie van het evenement is al rond en er is veel geleerd van de eerste editie van vorig jaar, midden in coronatijd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis