Archief
WOS

WOS

Handtekeningen nodig voor nieuwe basisschool Wateringen-Noord

Scholenkoepel West Openbaar Onderwijs is op zoek naar ouders uit Wateringen en omgeving, die hun steun willen uitspreken voor de komst van een nieuwe school in Wateringen-Noord.

In die nieuwbouwwijk staat een zogenoemde Ontmoetingsschool gepland. Hierin gaan de besturen van de drie koepelorganisaties (openbaar, christelijk en katholiek) gezamenlijk een onderwijsconcept ontwikkelen. De nieuwe school moet in 2024 klaar zijn.

Hoewel de plannen er al langer liggen, zijn er nog wel 150 ouderverklaringen nodig. Dit is wettelijk verplicht bij het starten van een nieuwe school. Normaal worden hiervoor omwonenden benaderd, maar omdat er nog moet worden begonnen met de bouw van woningen, kan dat in dit geval niet.

Ouders met kinderen van 2, 3 of 4 jaar uit Wateringen en omgeving wordt daarom gevraagd om hun steun uit te spreken. Het zogeheten voedingsgebied is in dit geval best ruim, want het omvat ook Kwintsheul, Poeldijk, Monster, Naaldwijk, Honselersdijk, De Lier, Maasland, Den Hoorn, Schipluiden, Delft, Rijswijk en het zuidwesten van Den Haag.

De ouderverklaring verplicht je verder tot niets. Het ministerie wil hiermee vooral peilen hoeveel belangstelling er is voor de nieuwe school. Een ouderverklaring achterlaten kan via de website Ontmoetingsschool.nl.

Nieuwbouwwijk Wateringen-Noord komt in het gebied tussen de Erasmusweg en de Ambachtsweg. Er staan ongeveer 700 woningen gepland en dus ook een nieuwe school.

De ontwikkeling van die school is belangrijk voor De Hofvilla en de Pieter van der Plasschool. Beide scholen zijn ook na recente nieuwbouw verder gegroeid en moeten nu klassen onderbrengen op tijdelijke locaties. Met de nieuwe school in Wateringen-Noord moet een structurele oplossing voor de twee genoemde scholen worden gecreëerd.