Archief
WOS

Mogelijk watertappunt op Brinkplein in Hoek van Holland

De gemeente Rotterdam is van plan om een watertappunt te plaatsen op het Brinkplein in Hoek van Holland. Die moet komen tussen de kiosk van IJssalon Saam op de Hoek en de bomenrij aan de Prins Hendrikstraat.

Het watertappunt is een van de onderwerpen die worden besproken tijdens een bewonersbijeenkomst op dinsdag 11 oktober in de Torpedoloods in Hoek van Holland. De bijeenkomst staat in het teken van het project 'Ontwikkelopgave Dorpscentrum'. Hoekenezen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de gemeente Rotterdam. Ook kunnen zij daar digitaal hun mening geven over de onderwerpen die tijdens de bijeenkomst worden besproken.

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Steeds meer mensen willen tijdens het wandelen, fietsen of winkelen ook over drinkwater beschikken. Om in deze behoefte te voorzien, heeft Evides openbare drinkwatertappunten. Hier kunnen mensen buitenshuis hun flesje, beker of bidon vullen met fris drinkwater. In onze regio werden al eerder watertappunten in Westland, Maasluis en Midden-Delfland geplaatst.