Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

Elf nieuwe watertappunten in Westland

Binnen afzienbare tijd heeft Westland in totaal elf watertappunten.

Vorig jaar werden al tappunten gerealiseerd in Poeldijk (Voorstraat), Wateringen (Plein), Naaldwijk (Verdilaan), Honselersdijk (Dijkstraat), Kwintsheul (Kerkstraat) en De Lier (Raadhuisplein). Daar zijn recent tappunten bijgekomen in 's-Gravenzande (Langestraat) en Maasdijk (Oranjeplein). Binnenkort volgen nog Wateringen (Zwethkade Noord), Ter Heijde (Karel Doormanweg) en Monster (Kerkplein).

De elf watertappunten in Westland liggen zo veel als mogelijk aan drukke, doorgaande wegen waar veel fietsers en wandelaars komen. De tappunten moeten op redelijke afstand van zo'n hoofdwaterleiding worden geplaatst om te zorgen voor voldoende doorstroming van het water. Heb je die doorstroming niet, dan krijgen schadelijke bacteriën een kans. Waterbedrijf Evides gaat de watertappunten in Westland mechanisch onderhouden en controleert de kwaliteit.

Wethouder Leen Snijders werd in april vorig jaar om verantwoording gevraagd, omdat in 2017 al 50.000 euro uit het Leefomgevingsfonds werd vrijgemaakt voor de watertappunten. De bedoeling was om die vóór de verkiezingen van 2018 te plaatsen, maar dat bleek niet gelukt. D66-steunraadslid Maxim van Ooijen verbaasde zich erover dat buurgemeente Midden-Delfland wél binnen een half jaar tot actie overging.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland