Archief
WOS Media

WOS Media

Watertappunten voor dorstige recreant in Midden-Delfland

Wie met de hoge temperaturen van deze week door Midden-Delfland fietst en dorst krijgt, kan sinds deze week terecht bij diverse watertappunten in het gebied. Deze punten zijn neergezet bij vijf fietsknooppunten. Wethouder Hans Horlings en directeur Annette Ottolini van Evides waren woensdag de eersten die in 't Woudt hun bidon mochten vullen.

De andere watertaps staan naast de Zouteveensebrug in Schipluiden, op de kruising van de Molenweg en het Gaagpad in Maasland, bij de Kortebuurt in Maasland en naast de Kandelaarbrug bij de Rotterdamseweg in Schipluiden.

De watertappunten zijn er gekomen op initiatief van D66-fractieleider Rogier Vieira. Hij diende daarvoor eerder een motie in, die raadsbreed werd ondersteund.

Ook in Westland zijn, op verzoek van de lokale D66-fractie, plannen voor watertappunten. Volgens wethouder Leen Snijders komen deze er uiterlijk volgend jaar.

Zojuist is het eerste drinkwatertappunt in Midden-Delfland officieel geopend door wethouder Horlings en Annette Ottolini, directeur Evides. Bij deze punten kan iedereen die langskomt gratis drinkwater tappen. De drinkwatertappunten staan nu langs het fietspad bij 't Woudt en bij de Kortebuurt in Maasland. De andere punten komen naast de Zouteveensebrug in Schipluiden, op het fietspad bij de Maaslandse Dam en naast de Kandelaarbrug bij de Rotterdamseweg in Schipluiden.

Geplaatst door Gemeente Midden-Delfland op Woensdag 26 juni 2019