Archief
WOS

Komst van 18 woningen in Maasland stap dichterbij

De ontwikkeling van het nieuwbouwproject De Houve in Maasland is weer een stap dichterbij. Wethouder Wendy Renzen en ontwikkelaar ABB tekenden vandaag de anterieure overeenkomst.

Aan de Slot de Houvelaan, op de plek waar voorheen de Nieuwe kerk en zalencentrum De Magneet stonden, komen 18 grondgebonden woningen: 5 seniorenwoningen, 7 eengezinswoningen en 6 sociale huurwoningen. Wethouder Renzen noemt het plan 'een goede aanvulling op het bestaande woningaanbod in Maasland'. Directeur Peter van Ling van woningcorporatie Wonen Midden-Delfland liet eerder aan de WOS weten, dat hij liever appartementen had gezien op deze locatie.

Het plan kent vertraging. De Nieuwe kerk en De Magneet zijn in 2019 al gesloopt en aanvankelijk was het de bedoeling dat de woningen er eind 2021 al zouden staan. Onder andere door aanvullende eisen vanuit de welstandscommissie, waardoor de plannen moesten worden aangepast, is dat niet gehaald.

De komende periode wordt verder gewerkt aan de planologische procedure. Onderdeel daarvan is dat belanghebbenden in de gelegenheid worden gesteld te reageren.