Archief
WOS

WOS

'Volgend jaar weer feestweek Bij Barth'

De feestweek 'Bij Barth' in Poeldijk is succesvol verlopen. Voorzitter Koos Verbeek kijkt terug op een "fantastische week" en verwacht zodoende dat er volgend jaar ook weer gefeest kan worden in en rond de Bartholomeuskerk.

Vorig jaar leek het er nog op dat er in 2022 helemaal geen feest zou zijn in Poeldijk. De organisatie achter Rondje Poeldijk stopte ermee vanwege de financiële situatie. 'Bij Barth' sprong echter in het gat. Er waren al plannen om wat extra activiteiten te organiseren rond de 25ste editie van de kerkenveiling van de Bartholomeuskerk. Dat werd nu uitgebreid naar een volwaardige, maar kleinschalige, feestweek.

Zo waren er vorige week een bingo, een jeugdmiddag, een vaartocht en de bekende schuitenrace rond het eiland Poeldijk en waren er optredens van Fabruari Four en Pius X. "Het is allemaal prima verlopen", zegt Verbeek. Voor de meeste onderdelen was ook voldoende animo. "Bij een paar hadden er wel wat deelnemers bij gekund, maar dat is waarschijnlijk de onbekendheid met de feestweek."

Volgend jaar is er vrijwel zeker weer een feestweek 'Bij Barth', zegt Verbeek. "Gezien de positieve reacties kunnen we het niet maken om het niet te doen." Wel kijkt de organisatie ernaar om het aantal dagen iets te verminderen.

Categorieen:
Nieuws Poeldijk Westland