Archief
WOS

WOS

Kleinschalige feestweek als opvolger Rondje Poeldijk

Er wordt dit jaar toch een feestweek gehouden in Poeldijk. Aan het einde van de zomervakantie is het zes dagen feest rond de Bartholomeuskerk.

Vorig jaar werd na 28 jaar de stekker uit Rondje Poeldijk getrokken. De organisatie zag financieel gezien geen perspectief meer in het doorgaan van de feestweek. Veel Poeldijkers lieten destijds tegenover de WOS-camera weten dat zeer jammer te vinden.

De stichting Vrienden Bij Barth (Bartholomeus) gaat de feestweek nu op bescheiden wijze voortzetten met de Feestweek Bij Barth. Van 16 tot en met 21 augustus worden er diverse activiteiten gehouden in en rond de Bartholomeuskerk. Zo keert onder andere de populaire schuitenrace rond het eiland Poeldijk terug, Ook een pubquiz, een bridgedrive en een kindermiddag staan tijdens de feestweek op het programma..

De Feestweek Bij Barth - in dezelfde week als de Westland Reünie in Naaldwijk - heeft een kleinschalig karakter. "Door de Feestweek Bij Barth op eigen terrein te organiseren en door kleinere activiteiten, kunnen we per activiteit onder de maximale grens van 500 deelnemers blijven", aldus de organisatie. "Alleen voor activiteiten waarbij openbaar terrein wordt gebruikt, moeten we wel een vergunning aanvragen." Dit laatste is het geval bij activiteiten op zaterdag en zondag.