Archief
Google Streetview

Slaperdijk dit jaar niet open voor parkeren

Hoewel er deze zomer al meerdere warme dagen zijn geweest, hebben strandgangers in Ter Heijde nog niet kunnen parkeren op de Slaperdijk. En dat gaat dit jaar ook niet meer gebeuren.

Dat laat een woordvoerster van wethouder Varekamp desgevraagd weten aan de WOS. Het openstellen van de Slaperdijk was een van de concrete actiepunten in het Westlandse coalitieakkoord, die nog dit jaar zouden kunnen worden uitgevoerd; de zogenoemde 'Snel voor mekaar'-punten. Met het openen van de dijk voor autoparkeren kan de parkeerdruk in het dorp Ter Heijde worden verlicht.

Desondanks is van een openstelling op warme dagen nog geen sprake. "Parkeren op de Slaperdijk is voor dit jaar nog geen optie", schrijft de woordvoerster. Of dat volgend jaar wel kan, is nog maar de vraag. "We gaan met het Hoogheemraadschap (dat eigenaar is van de Slaperdijk) in overleg om te bekijken of parkeren op de Slaperdijk voor volgende jaren tot de mogelijkheden behoort."

Vergunningparkeren

In Ter Heijde is het in de zomermaanden slechts beperkt mogelijk om de auto te parkeren. De meeste parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor bewoners. Bij het ingaan van het dorp staat op een aantal borden aangegeven dat automobilisten een parkeerzone voor vergunninghouders inrijden. Ook op de parkeerplaatsen voor de woningen staat dat deze gereserveerd zijn. Toch bleek eerder deze week dit voor veel strandgangers niet duidelijk genoeg. Daarom worden er snel (tijdelijke) borden geplaatst, zo beloofde Varekamp gisteren.