Archief
WOS

WOS

Bijna 4.600 handtekeningen tegen nieuwe regels vaaroverlast

Initiatiefnemer Daan van de Plas heeft zijn petitie tegen het verbod van elektronisch versterkte muziek op bepaalde vaarroutes in Westland gisteren aangeboden aan burgemeester Bouke Arends.

Van der Plas verzamelde bijna 4.600 handtekeningen. De ondertekenaars vinden dat een verbod op elektronisch versterkte muziek geen oplossing is tegen de overlast van zuipschuiten. "Ik denk dat er andere effectieve oplossingen zijn om de overlast in te perken. We moeten het gesprek aangaan en tot een compromis zien te komen", zei hij eerder tegen de WOS.

Gistermiddag was het zover en kon hij in gesprek met de burgemeester. Beide partijen gaven hun kijk op de regels. "Wij gaan geen schuitje pesten of zorgen dat we zoveel mogelijk bekeuringen uitschrijven", nuanceert Arends het verbod. "We hebben nu een positie in handen waarmee we die notoire overlastgevers kunnen aanpakken. Als je vaart met een schuit waarbij je een beetje muziek hebt, daar zal de politie echt niet voor komen."

Van der Plas kijkt tevreden terug op het gesprek, maar wacht nu het vervolg af. "En hopelijk gaan we in augustus samen varen."

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland