Archief
Twitter - Politie Westland

Twitter - Politie Westland

Petitie gestart tegen verbod versterkte muziek op schuiten

Er is een petitie gestart tegen het verbod van elektronisch versterkte muziek op bepaalde vaarroutes in het Westland. Woensdag was deze aan het einde van de ochtend al meer dan 2.000 keer ondertekend.

De petitie volgde nadat de gemeente Westland een kaart presenteerde met de Westlandse vaarroutes. Op deze kaart is precies te zien waar de muziek uit moet tijdens het varen.

Westlander Daan van der Plas heeft de petitie opgezet. Naar zijn mening is een verbod op elektronisch versterkte muziek geen oplossing. "Natuurlijk moet er wat gedaan worden met de klachten over geluidsoverlast en wildplassers, maar dit verbod is een oneerlijk drastisch besluit", zo laat hij aan de WOS weten. "Ik denk dat er andere effectieve oplossingen zijn om de overlast in te perken. We moeten het gesprek aangaan en tot een compromis zien te komen."

Wildplassers

Naast geluidsoverlast wordt er ook geregeld overlast ervaren van wildplassers. Van der Plas: "Het is volkomen terecht dat mensen hierover klagen. Dit is een groot probleem, echter zijn er nergens toiletvoorzieningen langs de wateren." De initiatiefnemer hoopt dat ook hierin een oplossing kan worden gevonden, om het varen voor iedereen leuk te houden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland