Archief

Rijnzwemmer mikt op maandag in de Hoek te zijn

De Duitser Joseph Hess zwemt vandaag in de Rijn van Arnhem naar Wijk bij Duurstede en hoopt maandag in Hoek van Holland aan te komen.

Op zondag wil de Rijnzwemmer Lekkerkerk bereiken om vervolgens noodgedwongen per auto naar Hoek van Holland te reizen; vanwege de veiligheid mag hij niet via de rivier door Rotterdam. Volgens plan zwemt hij tot slot van zijn onderneming vanuit de Berghaven de laatste kilometers naar zee.

Op 11 juni begon Joseph Hess bij de bron van de Rijn, het Tomameer in Zwitserland. Hij hoopte binnen 25 dagen de hele Rijn tot aan Hoek van Holland af te zwemmen. Hij liep in de eerste week vertraging op vanwege een darminfectie, maar die heeft hij kunnen compenseren.

"Naast de steun van de familie, komen er altijd mensen om ons aan te moedigen", aldus Joseph. "Ook de jachtclubs in de omgeving van de zwemtocht bieden ons hun hulp en 's avonds een ligplaats voor de begeleidingsboot. Dankzij de fijne samenwerking van iedereen kon ik de afgelopen dagen zonder problemen mijn achterstand inhalen."

Met zijn zwemtocht wil Hess aandacht vragen voor de waterkwaliteit van de Rijn. Je kunt de zwemtocht van Joseph hier live volgen.

Aanvulling op maandag: de prognose is bijgesteld, het einddoel voor vandaag is Lekkerkerk, het wordt dinsdag in Hoek van Holland.