Archief
MSV '71/Aad Cordia

MSV'71 wil onderzoek naar 1-37 zege van Houtwijk

Voetbalclub MSV'71 uit Maassluis gaat maandag aan de KNVB vragen of er een onderzoek kan worden ingesteld naar de 1-37 overwinning van SV Houtwijk op bezoek bij HMSH.

Dat zegt MSV'71-voorzitter Pieter Hoogenraad bij mediapartner Omroep West. Door de doelpuntenregen in het treffen tussen de twee Haagse clubs liggen niet de Maassluizers, maar Houtwijk op koers om de titel te pakken.

Zowel Houtwijk (+71) als MSV'71 (+66) verzamelde in de vierde klasse F tot dusver 54 punten uit 24 wedstrijden. De titel leek lange tijd mijlenver weg voor de Haagse ploeg door de grote achterstand in doelsaldo, maar dat is door de 1-37 uitslag niet meer zo. "We waren verbaasd toen we over de uitslag hoorden", zegt Hoogenraad. "0-20 had ik wel verwacht, maar niet zoveel doelpunten. Er is om de twee of drie minuten gescoord."

Daarom gaat Hoogenraad overleggen met de KNVB of er naar de uitslag kan worden gekeken. "Ik hoop dat ze een onderzoek gaan instellen. Dat bijvoorbeeld de scheidsrechter wordt gehoord. Misschien is er wel sprake van matchfixing? Dat er bedragen zijn betaald? Daar denk je dan aan. Alleen daar moeten we heel voorzichtig in zijn. Ik kan niet zomaar iemand beschuldigen. Ik kan ook niets bewijzen. Daarom ben ik benieuwd wat de KNVB ervan vindt."

'Personeelsproblemen bij HMSH'

HMSH-voorzitter Bülent Yüngül wil niets weten van omkoping. "Ik heb gisteren de wedstrijd gezien en niet alleen ik, er waren meerdere toeschouwers aanwezig. Omkoping is niet waar. Als je kijkt naar de uitslagen van onze laatste wedstrijden, dan zie je dat we de laatste tijd vaak met grote cijfers verliezen. We hebben personeelsproblemen."

De Haagse ploeg gaat sinds half maart vaak met dubbele cijfers onderuit. "Dat komt omdat we na een gestaakte wedstrijd tegen Quintus bijna een heel team hebben weggestuurd", verklaart Yüngül. "Dat liep uit de hand en we wilden problemen in de toekomst voorkomen. Daardoor moeten we de competitie met spelers uit lagere elftallen en jeugdspelers afmaken."

MSV'71 wil promoveren

Volgens Yüngül stonden er tegen Houtwijk een aantal spelers uit een lager elftal in het team. "Sommigen speelden al hun derde wedstrijd die week", verklaart de voorzitter van HMSH de nederlaag. "Ook waren er twee spelers van onder de vijftien bij. Daarnaast kregen we rood en viel onze keeper geblesseerd uit.

"Een kampioenschap in de vierde klasse zou voor MSV'71 uit Maassluis op meerdere manieren welkom zijn. De club viert dit jaar (uitgesteld) het vijftigjarig bestaan en het kampioenschap zou een kroon zijn op het lustrum. "Die 1-37 uitslag is heel vervelend", stelt de voorzitter. "We hebben een accommodatie die hoort bij een club die derde klasse speelt. Daarnaast komen we in deze competitie veel partijen tegen die niet al te sterk zijn."

Dat bleek uit de uitslag die de vereniging uit Maassluis de afgelopen speelronde zelf neerzette. Het Haagse ODB werd met 10-0 opgerold. Een niveautje hoger zou dus zeer welkom zijn. "Het kan nog via de nacompetitie", weet Hoogenraad. "Maar liever waren we rechtstreeks via een kampioenschap gegaan. Daarin zijn we nu even af, al zijn er nog twee wedstrijden te spelen."

Programma MSV'71 en Houtwijk

Zaterdag 28 mei:
BMT - MSV'71
Houtwijk - VCS

Zaterdag 4 juni:

MSV'71 - PGS/Vogel
Wanica Star - Houtwijk
Pieter Hoogenraad vertelde op de radio hoe de KNVB reageerde op het verzoek voor een onderzoek

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis