WOS - Ruud de Jong

Honselersdijk maakt achterstand goed en speelt gelijk

In de eerste klasse A heeft SV Honselersdijk gelijkgespeeld tegen Valken'68. Het werd 2-2.

Na twee snelle doelpunten van Valken in de eerste helft, herpakte Honselersdijk zich. Eerst met een treffer vlak voor rust van Tom van Veen. In de eerste minuut van de tweede helft was het Lars Ammerlaan die de gelijkmaker binnenkopte. Daarna gingen de oranjehemden op zoek naar de winnende, maar deze kwam niet. Streekgenoot Velo profiteert van dit gelijkspel.

De Wateringers wonnen namelijk in een vermakelijke wedstrijd van Forum Sport met 3-4. Ook Velo kwam terug van een 2-0 achterstand. Het was eerst Sergi Roeveld met de aansluitingstreffer en vlak na rust trok Daan van Rossum met een afstandsschot de score gelijk. Het spel golfde op en neer. Van Rossum scoorde zijn tweede met een harde schuiver. Daarna was het weer Forum Sport dat gelijkmaakte. Uiteindelijk was het Rick van Mierlo die Velo met de zevende treffer van de wedstrijd een hele welkome zege schonk. Velo komt nu in de derde periode in punten gelijk met de Honselersdijkers.

Monster boekt zakelijke overwinning, Skillz blijft bij

De strijd om de koppositie in de derde klasse B blijft een nek-aan-nek race. Monster won niet al te moeilijk van een defensief Ariston'80 met 3-0. Verburch moest het opnemen tegen de andere koploper: FC Skillz. In Poeldijk was de ploeg uit Wateringse Veld in aanvallend opzicht beter en drukte dat ook uit in de score: 0-2. Daardoor blijft de stand ongewijzigd. Beide ploegen blijven gelijk in punten. Alleen staat Skillz er op doelsaldo beter voor.

Monster - Ariston'80 WOS - Leo de Jong

Daarnaast was er nog een streekderby die nergens meer om ging: Lyra - KMD. De ploeg uit Wateringen stond bij rust met 0-1 voor. In het laatste kwartier bogen de Liernaren de achterstand om in een 1-2 zege. Stef van der Wel scoorde de winnende.