Archief
WOS

WOS

'Nieuw bestuur Midden-Delfland moet meer woningen bouwen'

Het nieuwe college van B en W in Midden-Delfland moet zich nadrukkelijk gaan bezighouden met de bouw van woningen voor starters en ouderen.

Dat kwam naar voren in de gesprekken met maatschappelijke organisaties. De drie partijen Mijn Partij, CDA en VVD spraken zaterdagochtend en maandagavond, onder leiding van formateur Arne Weverling, met in totaal twintig organisaties die actief zijn in de gemeente. Tijdens die gesprekken werden knelpunten, wensen en uitdagingen besproken.

Er is dus gevraagd om woningbouw, al was dat sowieso al een van de belangrijkste onderwerpen voor de onderhandelingstafel. Ook het beschermen van weidevogels en het beheer van het Bijzonder Provinciaal Landschap werd door meerdere partijen ingebracht, evenals de verbinding tussen Midden-Delfland en de inwoners van de omliggende steden. Naast de twintig organisaties hebben ook de drie andere politieke partijen, OGP, D66 en ChristenUnie hun belangrijkste punten aangeleverd.

Nu volgen de inhoudelijke gesprekken tussen de drie fracties om in juni te komen tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Daarna kan het nieuwe college werken aan het collegewerkprogramma. Uitgangspunt is een college met drie wethouders.