Archief

College: Ook bus 25 doortrekken naar Wateringen is een optie

Burgemeester en wethouders van Westland willen nagaan of HTM-buslijn 25 de eindhalte kan krijgen in de nieuwe woonwijk Wateringen-Noord.

De nieuwbouwwijk komt te liggen tussen de Poeldijkseweg en Erasmusweg. Er worden ongeveer 700 woningen gebouwd. D66 wil dat de toekomstige bewoners ook makkelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het is al de bedoeling dat straks buslijn 21 (via Leyenburg naar Scheveningen) door de nieuwe wijk rijdt, richting het eindpunt van de tramlijnen 16 en 17 aan de Dorpskade. Maar dat vindt D66 niet genoeg.

Buslijn 25 eindigt nu aan de Erasmusweg. Door het eindpunt te verplaatsen naar Wateringen-Noord, ontstaat er straks voor Wateringen een snelle verbinding met bijvoorbeeld de Leyweg, de Haagse Markt en het stadscentrum. D66 was benieuwd of dit voor het college van B en W een optie zou zijn. Dat antwoordt nu positief: "In het kader van de planontwikkeling Wateringen-Noord wordt de inpasbaarheid en haalbaarheid hiervan onderzocht en vindt overleg met de HTM en de MRDH plaats."