Archief
Google StreetView

Google StreetView

Paar weken wachten op oordeel burgemeester over Luna Events

Het duurt waarschijnlijk één tot twee weken voordat burgemeester Arends van de gemeente Westland zich kan gaan buigen over de situatie bij partycentrum Luna Events in Honselersdijk.

Het wachten is eerst op een rapportage van de politie over de ongeregeldheden van afgelopen zaterdagavond. Dat zei Arends vanavond in antwoord op vragen van de fracties van Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland. Die wilden weten of de burgemeester op de een of andere manier gaat ingrijpen.
Er ontstond bij Luna Events een onderlinge vechtpartij tijdens een Armeens feest. De politie heeft vier personen aangehouden.

Er kwam zaterdag omstreeks 22.00 uur heel veel politie uit de regio op de been aan de Dijkweg, maar Arends merkte wel met nadruk op dat er geen ME (mobiele eenheid) is ingezet en bestreed tevens dat er een waarschuwingsschot is gelost door de politie.

Klachten omwonenden

Over het partycentrum op het terrein van bloemenveiling Royal FloraHolland is in de voorbije jaren veel te doen geweest. Omwonenden klaagden herhaaldelijk dat ze rond feestjes last hadden van racende auto's en groepjes lachgasgebruikers. Het betrof vaak feestgangers van Marokkaanse, Turkse, Afghaanse, Hindoestaanse en Nederlandse bruiloften, besnijdenisfeesten, hennafeesten of jubilea.

Vorig jaar heeft burgemeester hierover gesproken met de exploitant van Luna Events en aangegeven dat de vergunning kan worden ingetrokken zodra er sprake is van overlast. In de maanden daarna bleek uit diverse controles dat er amper problemen waren.