Archief
Regio 15

Regio 15

Grote vechtpartij na feest in Honselersdijk

Bezoekers van een Armeens feest aan de Dijkweg in Honselersdijk zijn gisteravond massaal met elkaar op de vuist gegaan.

De vechtpartij ontstond rond 22.00 uur. Agenten die wilden ingrijpen, zijn later zelf ook het mikpunt geworden.

Vanuit de hele regio kwamen daarna politie-eenheden om te assisteren. Zo waren er ook hondengeleiders bij en zelfs het parate peloton. Er vielen harde klappen. Een enkele vechtersbaas werd ook gebeten door een politiehond. Er zijn vier mensen aangehouden.

Het ambulancepersoneel heeft een man verzorgd die bijtwonden van een diensthond had opgelopen. Hij is daarna zonder spoed vervoerd.

Rond 22.30 uur was de rust wedergekeerd.

Tekst gaat verder onder de video.

Luna Events

Het feest vond plaats bij Luna Events, dat al vaker negatief in de media is gekomen. Omwonenden klaagden regelmatig dat ze rond feestjes last hadden van racende auto's en groepjes lachgasgebruikers. Het betrof vaak feestgangers van Marokkaanse, Turkse, Afghaanse, Hindoestaanse en Nederlandse bruiloften, besnijdenisfeesten, hennafeesten of jubilea.

Vorig jaar heeft burgemeester Bouke Arends hierover gesproken met de exploitant van het partycentrum en aangegeven dat de vergunning kan worden ingetrokken zodra er sprake is van overlast. In de maanden daarna bleek uit diverse controles dat er amper problemen waren.