Archief
Google StreetView

Maaslanders kunnen binnenkort met hun grofvuil naar Maassluis

Inwoners van Maasland kunnen binnenkort daadwerkelijk gebruik gaan maken van de milieustraat in Maassluis. Voor de Maassluizers is het prettig dat tegelijkertijd de donderdag-sluiting wordt opgeheven.

Een en ander blijkt uit een brief die donderdag door het college van B en W van Maassluis naar de gemeenteraad is gestuurd. Daarin wordt om te beginnen gesteld, dat geografisch gezien de milieustraat aan de Heldringstraat beter bereikbaar is voor de Maaslanders dan die van regionaal reinigingsbedrijf Avalex (deze ligt namelijk in Delft - red.). "Tevens is er op onze milieustraat voldoende ruimte om hier ook invulling aan te kunnen geven", aldus B en W.

Bezoekersaantal gehalveerd

Het college verklaart: "Wij zijn van ruim 60.000 bezoekers in 2020 gedaald naar ongeveer de helft. Een van de redenen is dat er nu op afspraak wordt gewerkt. De verwachting is dat er mogelijk circa 4.000 bezoekers uit Maasland hiervan gebruik gaan maken. Dan komt het totaal op circa 34.000, nog altijd lager dan het ooit was."

Inwoners van Maasland kunnen een afspraak maken volgens het systeem van de gemeente Maassluis. De postcode van Maasland wordt toegevoegd aan het reserveringssysteem. Op vertoon van het reserveringnummer, een geldig legitimatiebewijs en de door Avalex beschikbaar gestelde afvalpas wordt toegang aan de Heldringstraat verleend.

Contract voor twee jaar

De samenwerking van Maassluis met Avalex is in enkele overeenkomsten vastgelegd. Die overeenkomsten worden voorlopig aangegaan voor een periode van twee jaar. Voor het beschikbaar stellen van de milieustraat en de verwerking van de aangeboden afvalstoffen is een bedrag per bezoeker vastgesteld, welke maandelijks achteraf aan Avalex gefactureerd zal worden.
Die opbrengst draagt bij aan de exploitatiekosten en heeft voor Maassluis een positief effect op het resultaat. "We doen het met hetzelfde aantal mensen, en er zijn geen verdere investeringen en kosten aan het beschikbaar stellen van de milieustraat verbonden", staat in de brief.

Ook donderdag weer open

Met het aangaan van deze overeenkomst zullen de openingstijden worden teruggebracht naar het niveau van voor de coronaperiode. Op dit moment is de milieustraat op donderdag dicht, deze dag wordt dan weer opengesteld. "Dit komt ook de service/dienstverlening aan onze eigen inwoners ten goede", aldus het college.