Archief
Google Streetview

Voskamp: 'Nog geen besluit over Maaslands grofvuil naar Maassluis'

Het is nog niet zeker dat inwoners van Maasland binnenkort hun grofvuil mogen brengen naar de milieustraat in buurgemeente Maassluis.

Dat antwoordt de Maassluise wethouder Fred Voskamp in reactie op CDA-vragen. De fractie reageerde op een uitspraak die wethouder Frank ten Have (Midden-Delfland) in januari deed tijdens een raadsvergadering. "Avalex gaat inwoners van Midden-Delfland binnenkort melden, dat zij in de loop van februari hun grofvuil kunnen brengen bij het afvalbrengstation in Maassluis", zei de wethouder destijds.

Beluister de mededeling van wethouder Ten Have:

Voskamp vindt de berichtgeving naar aanleiding van deze uitspraak nu voorbarig. "Er is nog geen sprake van een besluit", aldus de wethouder. "Op verzoek van Midden-Delfland onderzoeken wij de mogelijkheid voor de inwoners van Midden-Delfland om gebruik te maken van onze milieustraat." Hierover lopen gesprekken met afvalverwerker Avalex.

Voskamp ziet wel voordelen aan eventuele afspraken: "De dienstverlening zal meer kostendekkend zijn in de exploitatie. Samenwerking heeft daarnaast ook duurzaamheids- en milieuvoordelen. Voor veel inwoners van Maasland, onderdeel van Midden-Delfland, is onze milieustraat dichterbij dan die van Delft en of Rijswijk." Maaslanders zouden in elk geval niet direct betalen voor het brengen van hun afval. Daarover worden afspraken gemaakt met Avalex.