Archief
WOS

WOS

LPF wil niet met VVD in Westlandse coalitie

LPF Westland wil niet deelnemen aan een coalitie met Westland Verstandig, GemeenteBelang Westland én de VVD. De partij vindt dat de drie lokale partijen alleen een coalitie moeten vormen.

Dit heeft LPF-leider Dave van Koppen vrijdag meegedeeld aan Westland Verstandig-voorman Peter Duijsens. Die had donderdag drie partijen uitgenodigd om te gaan praten over een brede variant die van hem de naam 'lokaal+' kreeg. Die beoogde coalitie heeft na de verkiezingen 27 van de 39 raadszetels. GBW en VVD lieten vandaag weten op de uitnodiging te willen ingaan. Maar de LPF ziet het niet zitten, omdat de drie andere partijen in zo'n coalitie altijd een meerderheid hebben en daarmee tegen de zin van de LPF een besluit kunnen doordrukken.

Peter Duijsens wil nu in eerste instantie verder praten met GBW en VVD. Deze zaterdag wil hij al procesafspraken maken om volgende week dan de echte onderhandelingen te beginnen. Hij wil op dit moment geen toenadering zoeken tot het CDA. Dat is volgens hem ook niet nodig. omdat Westland Verstandig, GBW en VVD met 22 zetels ook een meerderheid hebben.

Pas als de onderhandelingen spaak lopen, wil Duijsens zich tot andere partijen wenden. Dat kan dan ook de LPF zijn. Maar Van Koppen heeft al laten weten dan alleen over een 'Westlandse coalitie' te willen praten, dus een combinatie van de drie lokale partijen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland