Archief
Westland Verstandig

Westland Verstandig

Wethouder krijgt mappen vol klachten over afval

Wethouder Leen Snijders heeft vanmorgen vier dikke mappen in ontvangst genomen met daarin onder andere klachten van Westlanders over de inzameling van plastic afval.

De mappen zijnde resultaten van een meldpunt, dat de politieke partij Westland Verstandig een aantal maanden geleden is gestart. Raadsleden Carlieke van Staalduinen en Peter Duijsens overhandigden de mappen aan de wethouder. Snijders kreeg ook 4.500 handtekeningen onder een petitie van inwoonster Magda Paul om de huidige inzameling, waarbij zakken met plastic afval aan lantaarnpalen worden gehangen, te stoppen.

Westland Verstandig hoopt dat een nieuw college ervoor kiest om het huidige systeem af te schaffen. De partij ziet liever dat er één (ondergrondse) bak komt voor plastic- en restafval die wekelijks wordt geleegd. De afvalverwerker moet dan doen aan nascheiding.

De wethouder heeft de de mappen inmiddels met veel interesse doorgebladerd en noemt alle informatie die over dit dossier binnenkomt 'waardevol', zo laat zijn woordvoerder desgevraagd weten. Snijders gaat mede op basis van de petitie en klachten met het ambtelijk apparaat afstemmen op welke onderdelen de focus gelegd moet worden.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland