Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

3348 handtekeningen tegen plastic afvalinzameling Westland

Magda Paul-Van der Hoek heeft maandag een petitie aangeboden aan wethouder Leen Snijders van de gemeente Westland tegen het ophalen van plastic afval in zakken.

"Gemeente Westland, doe dit niet", luidt de oproep in de petitie. De initiatiefneemster uit Wateringen vindt de zakken aan lantaarnpalen niet alleen lelijk in het straatbeeld, maar is ook bang voor uitlokking van vandalisme. Ze startte de petitie begin oktober met het streven om 1.000 handtekeningen binnen te halen. Dat aantal behaalde ze al snel. De lat werd uiteindelijk op 5.000 handtekeningen gelegd. Dat aantal is niet gehaald, maar de petitie is wel aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder.

De gemeente Westland plaatste daarna een tweet met de tekst: "Het beleid zal de gemeente niet veranderen, maar het gesprek met de indiener was goed en leerzaam. We houden de zorgpunten goed in de gaten." Daarop kwamen direct vele reacties, waaronder eentje van raadslid André van der Berg van GemeenteBelang Westland: "Je bent ‘t woordje ‘nog’ vergeten: het beleid zal de gemeente *nog* niet veranderen. Ondertussen tellen we af: nog 148 dagen", waarmee hij doelt op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

De indienster vindt dat ze er niets mee is opgeschoten: "Ik heb gevraagd wat er gaat gebeuren met zakken die kapot worden gemaakt en wie dat gaat opruimen. Hun antwoord is dat dit allemaal meevalt en dat de gemeente eventueel extra gaat opruimen. Ik heb ook verteld dat het losliggend plastic een gevaar is voor dieren, die hier in verstrikt kunnen raken en dood kunnen gaan. Nou daar heb ik geen antwoord op gekregen." Niet alleen vindt ze het geen gezicht, ze zag ook een filmpje van een voetganger die tegen een van de zakken aanliep met zijn gezicht. Bovendien hangen sommige zakken tegen geparkeerde auto's en is het voor scootmobielrijders ook lastig de zakken te ontwijken op sommige plekken. Zij is nu van plan om foto's te verzamelen van plekken waar het misgaat om die dan opnieuw aan de gemeente aan te bieden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland