Archief
WOS

A20 dit weekend wel dicht

Een week later dan de bedoeling was gaat snelweg A20 bij Maassluis dit weekend in beide richtingen dicht voor wegwerkzaamheden. Eigenlijk zou het werk vorig weekend al plaatsvinden, maar toen stormde het.

Dit weekend is de snelweg in beide richtingen afgesloten tussen vrijdagavond 25 februari 22.00 uur en maandagochtend 28 februari 05.00 uur. Het werk vindt plaats tussen afslag 7 (Maassluis) en afslag 8 (Vlaardingen-West). De opritten gaan al om 21.00 uur dicht. Dit is de eerste in een hele reeks weekendafsluitingen, waarbij de snelweg wordt verlegd en verbreed. Onder de A20 komt een nieuwe waterdoorgang te liggen en wegwerkers vervangen portalen voor de matrixborden.

Het verkeer wordt omgeleid over de N223 (Woudseweg) langs De Lier en over de A4 door het Midden-Delfland gebied. De hoofdroutes zijn weliswaar langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze wel sneller.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor flinke vertragingen dit jaar op de A20. De snelweg bij Maassluis moet zeker tien weekenden dicht voor de aanleg van de Blankenburgverbinding en het verbreden van de snelweg.

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg A24 tussen de A20 bij Maassluis aan de ene kant en de A15 bij Rozenburg aan de andere kant van het Scheur. Bij de A20 komt een verdiept knooppunt te liggen, bij de A15 een knooppunt met fly-overs. Onder het Scheur ligt straks de Maasdeltatunnel en in de Aalkeetpolder de Hollandtunnel, een verdiept liggende bak, ook wel landtunnel genoemd. In 2024 moet de A24 af zijn.