Archief
District8

District8

Voorwaardelijke taakstraf voor laatste verdachte mishandeling Sportlaan

De derde en laatste verdachte van een mishandeling aan de Sportlaan in De Lier, is vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur.

De mishandeling vond plaats op zaterdagavond 25 september vorig jaar. Een 17-jarige jongen werd bij de bushalte opgewacht, achternagezeten en geslagen met een hamer. De brandweer moest de jongen gewond uit de sloot halen.

Aan het voorval ging een ruzie tussen deze jongen en een nu 15-jarig meisje uit De Lier vooraf. De moeder van het meisje verwijt het slachtoffer dat hij haar dochter zou hebben verkracht. Deze 37-jarige moeder werd twee weken geleden veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Een 20-jarige jongen uit Den Haag gaat vijf maanden de cel in.

De laatste verdachte in deze zaak is het 15-jarige meisje. Zij wordt veroordeeld voor het opzettelijk toebrengen van zwaar letsel aan het slachtoffer en het bedreigen van de agenten die haar moeder arresteerden. Zij krijgt daarvoor dus een voorwaardelijke taakstraf. Ook is haar een contactverbod met het slachtoffer opgelegd en moet ze hem 100 euro aan schadevergoeding betalen.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland