Archief
District8

District8

Cel- en taakstraf voor mishandelaars Sportlaan De Lier

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag twee mensen veroordeeld voor een mishandeling aan de Sportlaan in De Lier, afgelopen september.

De brandweer moest op zaterdagavond 25 september vorig jaar uitrukken, omdat er een gewonde jongen van 17 in het water lag. Het slachtoffer was vlak daarvoor door een grote groep achterna gezeten en met een hamer geslagen. Hij raakte zo in paniek dat hij de sloot in sprong en hierdoor bijna verdronk. Het leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een aantal verdachten, waaronder een 37-jarige vrouw uit De Lier en een 20-jarige man uit Den Haag.

Aan het voorval zouden zich problemen hebben afgespeeld tussen het slachtoffer en de dochter van de 37-jarige vrouw. Uit stukken van de rechtbank blijkt dat de vrouw het slachtoffer verwijt haar dochter te hebben verkracht. Dreigend voegde ze daar aan toe: "Ik ben van de crips (een criminele groepering uit de VS, red.), nu heb je een probleem." Het slachtoffer werd die avond bij een nabijgelegen bushalte opgewacht en is daarna met een hamer geslagen.

De 20-jarige man, die ook nog een ID-kaart en bankpassen van het slachtoffer heeft gestolen, moet acht maanden de cel in, waarvan drie voorwaardelijk. De rechtbank legde de Lierse vrouw een taakstraf op van 200 uur. Beiden moeten zich bovendien melden bij Reclassering en hebben een contactverbod met het slachtoffer.

De 15-jarige dochter van de vrouw moet overigens donderdag voor de rechtbank verschijnen als derde verdachte in deze zaak. Omdat zij nog minderjarig is, is de zitting achter gesloten deuren.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland