Archief
District8

District8

Eis: cel- en taakstraf na mishandeling op Lierse Sportlaan

De rechtbank in Den Haag boog zich vandaag over een mishandeling aan de Sportlaan in De Lier.

De brandweer moest op zaterdagavond 25 september vorig jaar uitrukken, omdat er een gewonde man in het water lag. Het slachtoffer was vlak daarvoor door een grote groep achterna gezeten en met een hamer geslagen. Hij raakte zo in paniek dat hij de sloot in sprong en hierdoor bijna verdronk. Het leidde uiteindelijk tot de aanhouding van twee verdachten, een 37-jarige vrouw uit De Lier en een 20-jarige man uit Den Haag. Zij moesten zich vanmorgen verantwoorden.

Aan het voorval zouden zich problemen hebben afgespeeld tussen het slachtoffer en de dochter van de 37-jarige vrouw. Uit stukken van de rechtbank blijkt dat de vrouw het slachtoffer verwijt haar dochter te hebben verkracht. Dreigend voegde ze daar aan toe: "Ik ben van de crips (een criminele groepering uit de VS, red.), nu heb je een probleem."

Het slachtoffer werd bij een nabijgelegen bushalte opgewacht en zou daar door een van de twee verdachten met een hamer zijn geslagen. Ook zouden er schoppen zijn uitgedeeld. De twee wordt 'medeplegen poging zware mishandeling met voorbedachte raad' ten laste gelegd.

Het OM wil dat de 37-jarige vrouw 140 uur taakstraf krijgt voor de mishandeling en de bedreiging. Daarnaast eiste de officier ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, reclasseringstoezicht en een contactverbod met het slachtoffer.

De 20-jarige Hagenaar stond tevens terecht voor diefstal van de bankpas, ID-kaart en creditcard van het slachtoffer en het in bezit hebben van een stroomstootwapen. Tegen hem is acht maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, geëist, net als reclasseringstoezicht en een contactverbod.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland