Archief
Omroep West

'Trots overheerst' bij vriendengroep Glenn de Blois ondanks vroege uitschakeling

Nachtwerk was het voor de vrienden van de 26-jarige snowboarder Glenn de Blois.

Met ongeveer tien zitten ze donderdag in alle vroegte samen in de woonkamer van Vince van der Arend te kijken naar de verrichtingen van hun kameraad op de Spelen. Het wordt een tegenvaller. De wintersporter uit De Lier wordt slechts 26ste op zijn eerste Spelen. Ondanks dat "is er een gevoel van trots dat overheerst", bij de vriendengroep, meldt mediapartner Omroep West.

Sinds 04.00 uur 's nachts zitten ze samen voor de buis gekluisterd. De vraag die in de huiskamer in Hoek van Holland heerst is: hoe ver gaat Glenn komen? De kwalificatie wordt aandachtig gevolgd. Hoe hoger Glenn eindigt, hoe makkelijker zijn tegenstand tijdens de heats. Helaas voor de vrienden van de olympiër is het een demasqué. Een 26ste plaats, van de 31, voor de Westlander. Hij mag aan de bak tijdens de heats.

Tijdens zijn race in de achtste finale zijn er al snel juichkreten te horen. Glenn gaat goed van start zien ze ook 8.000 kilometer verderop. Uiteindelijk gaat de jubelstemming over in mineur. Hun vriend eindigt als vierde, terwijl een plek bij de eerste twee recht geeft op een startbewijs in de kwartfinale. "Een dubbel gevoel", zegt vriend Vince dan ook over de heat.

Een van de jongsten op de Spelen

"Hij heeft zijn uiterste best gedaan", vervolgt Vince. "Hij reed zelfs even eerste. Toen raakten we wel in extase. We dachten: dit gaat lukken. Maar we zagen ook in de andere achtste finales dat de mensen die in het begin achterop rijden, konden profiteren omdat ze uit de wind bleven. In de laatste bocht ging het dan ook mis."

Artikel gaat verder onder de video.

"We kunnen het geen teleurstelling noemen", vervolgt Vince zijn analyse. "Het is een enorme eer om daar te staan. Het is een droom voor iedere sporter om op de Spelen te komen. Hij zit gewoon bij de top-32 van de wereld en is nog een van de jongste daar. Er doet zelfs iemand van veertig mee. Hij kan nog een paar treden nemen."