Archief
TeamNL

Glenn de Blois al na achtste finales klaar in Peking

Snowboarder Glenn de Blois is er bij zijn eerste Olympische Spelen niet in geslaagd om een medaille te veroveren.

De 26-jarige Lierenaar werd in Peking op het onderdeel snowboardcross al uitgeschakeld in de achtste finales. Daarmee eindigde hij als 26ste van de 32 deelnemers.

De Blois kende een moeizame start van de dag. Bij de kwalificaties vanmorgen vroeg zette hij een van de langzamere tijden neer. Dat leverde hem een ongunstige plek op - aan de buitenkant - bij de achtste finales.

Desondanks begon hij zijn heat in die achtste finales goed. Vlak na de start lag hij zelfs even op kop, al waren de verschillen op dat moment nog zeer klein. De Blois zakte daarna weg naar de achterste positie. Hij probeerde met een inhaalpoging in een bocht nog naar voren te komen, maar dat bleek tevergeefs.

De Italiaan Omar Visintin en de Duitser Umito Kirchwehm kwalificeerden zich als nummers 1 en 2 voor de kwartfinales. De Blois eindigde als vierde en zodoende zit het Olympisch toernooi er voor hem op.

'Alles aan gedaan'

In reactie bij de NOS was De Blois tevreden over zijn start. "Maar die anderen zaten in mijn draft en kwamen voorbij glijden." De Westlander baalt van het resultaat. "Maar ik heb er alles aan gedaan. De kwalificatie liep niet zo lekker, de heat eigenlijk wel."

Technisch directeur Wopke de Vegt zei vlak na de kwalificaties dat de slechte kwalificatie mogelijk te maken had met een verkeerde wax van de snowboard. De Blois wist echter niet of dat inderdaad het probleem was.