Archief

Drie groepen met specialistische hulp voor peuters

In de gemeente Westland komen drie groepen voor peuters die specialistische hulp nodig hebben.

Dat is de uitkomst van overleg tussen wethouder Piet Vreugdenhil en kinderopvangorganisaties. Het gaat hier om kinderen die moeite hebben om mee te komen binnen een reguliere groep, maar niet direct in aanmerking komen voor de intensieve opvang van een kinderdagcentrum.

Op dit moment werken de gemeente en de kinderopvangorganisaties nog aan de uitwerking, zoals locaties en inkoop van gespecialiseerde medewerkers. De kinderopvangorganisaties willen de groepen het liefst spreiden over de kernen, zodat de drempel voor ouders niet te hoog is om hun kinderen naar een van deze groepen te brengen. De ouders betalen gewoon de ouderbijdrage of de opvang via de Wet kinderopvang.

Kleine groepen

Het worden kleine groepen van twaalf peuters met twee pedagogisch medewerkers: een medewerker van de kinderopvang en een medewerker van een hulpverlenende instantie die gespecialiseerd is in de begeleiding van kinderen met een zorgvraag. Daarnaast is er ondersteuning in de vorm van een gedragswetenschapper of pedagoog aanwezig.

Dit is het resultaat van bijna anderhalf jaar praten tussen gemeente en kinderopvangorganisaties. In mei vorig jaar trokken de opvangorganisaties aan de bel bij de gemeenteraad, omdat toen vier kinderen thuis zaten bij gebrek aan specialistische hulp.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland