Archief
WOS

WOS

Bewoners Molenweg Monster in actie tegen flexwoningen

Drie families aan de Molenweg in Monster halen handtekeningen op tegen de komst van flexwoningen.

De gemeente wil achter het gezondheidscentrum in de straat tachtig flexwoningen neerzetten voor mensen die snel een huis nodig hebben, zoals bijvoorbeeld arbeidsmigranten, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, jongeren of gescheiden mensen. De omwonenden zijn bang dat meer dan honderd extra inwoners een negatieve invloed heeft op de leefbaarheid in de straat. Ook voorzien ze bij drukte problemen met de bereikbaarheid van het gezondheidscentrum.

Zij hebben bezwaren geuit tijdens inspraakbijeenkomsten in oktober, maar hebben niet het gevoel dat zij zijn gehoord en zijn daarom de actie begonnen. Zij hebben ook een uitgebreide lijst met aandachtspunten opgesteld, zoals de sociale samenhang in de buurt, de verkeersveiligheid, dat er mogelijk mensen met problemen in de woningen komen en de zorg dat de woningen te klein gaan worden, waardoor mensen op straat gaan rondhanden.

Tuinbouwgrond

Bewoner Larry van Putten kijkt er recht op en het gaat om een klein stuk tuinbouwgrond. "Het liefst willen we weer kassen", zegt Van Putten die ook steun zegt te hebben van enkele tuinders en het gezondheidscentrum. "Een van de tuinders heeft geprobeerd om het te kopen, maar toen heeft de eigenaar het aan de gemeente verkocht. Hij gaat nog deze week in gesprek met wethouder Van der Stee."

De bewoners gaan volgende week handtekeningen ophalen in de buurt, de initiatiefnemers hopen op zo'n 150 handtekeningen. Ze verwachten definitieve besluit nog voor de verkiezingen en willen daarom opschieten met hun actie. Mocht er groen licht komen voor de flexwoningen, dan gaan de bewoners in bezwaar.