Archief
WOS

WOS

Geen flexwoningen aan Haagweg, maar aan Molenweg

Als het aan het college van burgemeester en wethouders in Westland ligt, komen er flexwoningen voor kwetsbare doelgroepen aan de Molenweg in Monster.

De gemeente was eerst in overleg met de provincie Zuid-Holland om veertig van dit soort tijdelijke woningen te plaatsen aan de Haagweg. Dat bleek echter toch niet haalbaar, dus nu wil ze het proberen op de hoek van de Molenweg en de Madeweg tussen de oude ISW-school en de huisartsenpraktijk. Om hoeveel flexwoningen het precies gaat, wordt in januari duidelijk.

Niet iedereen komt voor de tijdelijke woningen in aanmerking. Er is plaats voor spoedzoekers, onder wie starters, een enkele statushouder die wacht op gezinshereniging en mensen die uit een maatschappelijke opvang komen.

Met omwonenden is inmiddels al gesproken. Er komt een vorm van toezicht en op verzoek van de buurt komt er een diverse groep in de woningen te leven.

Nog voor de kerst verwacht woonwethouder Ben van der Stee een akkoord te hebben met de woningcorporatie die beheerder zal worden van de woningen. Hoe het plan er precies uit gaat zien, moet in januari bekend zijn. Als het plan concreter is uitgewerkt, komt er een nieuwe informatiebijeenkomst voor omwonenden.