Archief
WOS

WOS

Zoektocht naar lokalen voor Yunus Emre in heel Westland

Wethouder Ben van der Stee van Westland is naarstig op zoek naar huisvesting voor de islamitische basisschool Yunus Emre. Hij verwacht nog een maand nodig te hebben.

De zoektocht is het resultaat van een wettelijke verplichting van de gemeente om mee te werken aan de stichting van een vestiging van de islamitische school in Westland. Maar volgens Van der Stee is dat niet eenvoudig. In eerste instantie wil de school het liefst in Naaldwijk met drie lokalen beginnen. Maar in vijf jaar moet de school doorgroeien naar de wettelijk vereiste 257 leerlingen. Het college van burgemeester en wethouders zoekt naar mogelijkheden bij andere scholen, omdat er niet zomaar een kavel beschikbaar is van vijf lokalen en een speellokaal.

Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig, wilde tijdens een commissievergadering weten hoe dat kan als alle scholen al 'potvol' zitten. D66-steunraadslid Maxim van Ooijen vroeg zich af of dan wordt gekeken naar vijf lokalen in vijf kernen. Dat is volgens Van der Stee niet de bedoeling. De lokalen komen bij elkaar, mogelijk bij een bestaande school, waar tijdelijk bijgebouwen kunnen worden neergezet als extra klaslokalen. Ook voelt hij niets voor huisvesting in de Naaldwijkse moskee: "Wij zijn voor scheiding van kerk en staat", aldus de wethouder.

Opstartkrediet

Van der Stee zoekt nu nog naar mogelijkheden en bespreekt die eind deze maand met het bestuur van de school. In maart moet dan een beslissing vallen, want per 1 april moet de aanstaande school een opstartkrediet aanvragen om op 1 augustus te kunnen starten, zodat de eerste klassen komend schooljaar les kunnen krijgen. Over de kosten voor de gemeente kon de wethouder nog niets zeggen, omdat die afhankelijk zijn van de locatie die de school krijgt toegewezen.

Westland Verstandig, GemeenteBelang Westland en LPF zijn tegen de komst van de school en hadden bij de begrotingsbehandeling de 450.000 euro voor de stichting van de school uit de begroting gehaald. Op last van de provincie is dat geld weer teruggekomen in de begroting voor 2022. De gemeente moet er nu voor zorgen dat de school op 1 augustus kan starten.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland