Archief
Kustwacht

Kustwacht

Spectaculaire helikopterbeelden reddingsactie vrachtschip op Noordzee

De Kustwacht heeft dinsdag beelden vrijgegeven van de spectaculaire reddingsoperatie van de achttien bemanningsleden van de Julietta D, het schip dat een dag eerder in botsing kwam met een olietanker op de Noordzee.

De opvarenden werden door drie SAR-helikopters van boord gehaald. Het stuurloze vrachtschip zelf is dinsdag met sleepboten via Hoek van Holland naar de haven van Rotterdam gesleept.

Artikel gaat verder onder de video:

Vrachtschip Julietta D en olietanker Pechora Star kwamen maandagochtend met elkaar in botsing in een ankervak, twintig mijl ten noordwesten van Scheveningen, omdat het anker van de Julietta D het niet meer hield. Na de aanvaring maakte het schip water en raakte het vaartuig stuurloos. Daarom werden de bemanningsleden van boord gehaald. Met drie helikopters, waarvan één uit België kwam ingevlogen, is het personeel veilig aan wal gebracht. Daar stonden hulpverleners klaar om hen op te vangen, weet mediapartner Omroep West.

Maandagavond lukten het bergers om aan boord van het drijvende schip te komen en om een 'sleepverbinding' te maken tussen het stuurloze vrachtschip en sleepboot de Sovereign. Dinsdagmiddag rond 14.00 uur kwam het schip langs Hoek van Holland, om vervolgens aan te meren bij de ADM in de Beneluxhaven.