Archief
G.A.M. van Leeuwen

Wethouder gaat raad bijpraten over nieuw voorstel centrumplan Den Hoorn

De gemeenteraad van Midden-Delfland wordt binnenkort alsnog bijgepraat over de ontwikkelingen in het centrum van Den Hoorn.

Ondernemer Gerard van Leeuwen heeft vorig jaar augustus een compromisvoorstel gedaan om de ontwikkeling van het centrumplan mogelijk te maken. Van Leeuwen geeft zijn gronden op, zodat de voorgenomen Jumbo-supermarkt kan worden gerealiseerd. In ruil daarvoor moet de Plus-supermarkt worden uitgebreid en wil hij dat er naast de Jumbo appartementengebouwen komen, in plaats van grondgebonden woningen.

PvdA-fractievoorzitter Ellen Snethlage baalde ervan, dat zij de plannen moest vernemen via berichtgeving van de WOS en dat de gemeenteraad niet eerder was ingelicht. Volgens verantwoordelijk wethouder Wendy Renzen heeft zij de raad wel op de hoogte gesteld. Zij stuurde in december - Van Leeuwen had het plan toen iets aangepast - een 'geheime' brief over het plan.

Vertrouwelijke bijeenkomst

Van Leeuwen had het oorspronkelijke voorstel dus al in augustus bij de wethouder neergelegd. Het verbaasde OGP-raadslid Niek Knaap dan ook, dat de raad pas in december een brief kreeg. "Ik zou graag van de wethouder willen weten wat haar heeft belemmerd om ons niet eerder in een vertrouwelijke bijeenkomst op de hoogte te houden van deze ontwikkeling. Ook al is het nog maar een conceptplan, wij van de OGP beschouwen het als een vervelende situatie dat wij bij de WOS moeten lezen wat er uiteindelijk gebeurt."

Daar kon Renzen geen concreet antwoord op geven. Wel liet ze weten, dat Van Leeuwen in augustus had gezegd met een nader voorstel te komen. "Dat hebben wij afgewacht", aldus de wethouder.
De gemeenteraad wordt binnenkort alsnog geïnformeerd in een besloten bijeenkomst.