Archief
G.A.M. van Leeuwen

PvdA wil uitleg over voorstel centrumplan Den Hoorn

De fractie van PvdA Midden-Delfland is benieuwd waarom de gemeenteraad niet is ingelicht over het compromisvoorstel dat ondernemer Gerard van Leeuwen heeft ingediend rondom het centrumplan van Den Hoorn.

Fractievoorzitter Ellen Snethlage stelt tijdens de raadsvergadering komende dinsdag vragen aan wethouder Wendy Renzen. Dat gebeurt naar aanleiding van berichtgeving hierover van de WOS vorige week vrijdag.

Daarin was te lezen dat Van Leeuwen vorig jaar augustus een compromisvoorstel indiende, om de jarenlange impasse rond het centrumplan van Den Hoorn te beëindigen. De ondernemer wil zijn erfdienstbaarheden opgeven en de komst van een nieuwe Jumbo in het dorp accepteren, maar daar staat wel wat tegenover. Zo moet de gemeente toestaan dat de Plus-supermarkt wordt uitgebreid en dat er appartementen komen in plaats van de nu geplande grondgebonden woningen naast de Jumbo.

Van Leeuwen wilde dat plan destijds aanvankelijk publiekelijk aanbieden, maar dat gebeurde op verzoek van de gemeente niet. Daardoor is het voorstel maandenlang buiten de openbaarheid gebleven. De PvdA is benieuwd waarom daarvoor is gekozen. Ook is zij benieuwd of Renzen denkt dat de discussies in de gemeenteraad over het centrumplan anders waren verlopen, als het plan wél bij de fracties bekend was.

Als laatste wil Snethlage weten wat de staat en status zijn van het Groene Kruisgebouw aan de Prinses Beatrixstraat. Van Leeuwen wil dit pand laten slopen, om er parkeerplaatsen te realiseren. Mogelijk met daarboven studio's voor starters.