Archief
WOS

VVD tegen arbeidsmigrantencomplex Hoge Geest

De fractie van de VVD in de Westlandse gemeenteraad verzet zich tegen het plan om 228 arbeidsmigranten te huisvesten aan de Hoge Geest in Naaldwijk.

De liberalen zeggen onoverkomelijke bezwaren te hebben wegens de verkeersveiligheid en de inpasbaarheid van het complex. Aan de Hoge Geest zouden vier woontorens van vier verdiepingen en een recreatiegebouw moeten komen. Het college van B en W, waar de VVD deel van uitmaakt, bestempelt het plan als 'kansrijk’: het project is groot genoeg om voorzieningen en een goed beheer te realiseren. Tijdens een digitale informatiebijeenkomst zegde wethouder Abee wel toe te kijken of de gemeente kan bijdragen in de kosten van een nieuw verkeersonderzoek.

De VVD-fractie stelt in schriftelijke vragen dat de beoogde bebouwing qua omvang niet in verhouding staat met de grootte van het perceel en een veel te grote inbreuk op de privacy van omwonenden vormt. Gepleit wordt voor een véél kleiner woonproject, gesitueerd in een parkachtige, aan te leggen omgeving. Het college wordt gevraagd of het mee kan gaan in die zienswijze en of het met de omwonenden in gesprek wil gaan om tot een nieuw collectief gedragen plan te komen.