Archief
WOS

WOS

Tweede Olympisch ticket voor Jutta Leerdam

Jutta Leerdam gaat tijdens de komende Olympische Winterspelen in Peking van start op in elk geval twee afstanden.

De 22-jarige 's-Gravenzandse was zondag al zeker van een startbewijs op de 1.000 meter, vandaag veroverde ze ook een ticket voor de 500 meter. Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf reed ze naar de tweede plaats.

De schaatssters reden twee omlopen, waarvan de beste tijd telde. Leerdam kwam aan het einde van de middag tot een tijd van 37,65 seconden. Alleen Femke Kok was sneller: 37,45.

In de tweede omloop troffen de twee beste Nederlandse sprintvrouwen elkaar in een rechtstreeks duel en ze streden tot het einde. De ijzers van Kok kwamen net iets eerder over de finish (37,29), waardoor Leerdam met een tijd van 37,32 genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Morgen komt Leerdam nog in actie op de 1.500 meter.

Voskamp net naast podium

Dione Voskamp uit De Lier zal de Spelen moeten volgen vanuit Nederland. De 24-jarige Westlandse kende een tegenvallende start met een tijd van 38,34 in de eerste omloop, maar verbeterde zich in haar tweede race enorm. Voskamp kwam in 37,68 over de finish, op dat moment de derde tijd. Helaas voor Voskamp was buiten Kok en Leerdam ook Michelle de Jong sneller (37,53).