Archief
Google Streetview

Westland wacht met tekenen woningmarktafspraken

De gemeente Westland ondertekent voorlopig geen woningmarktafspraken voor de regio Haaglanden.

Wethouder Ben van der Stee heeft dat gezegd in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. In die raad is onrust ontstaan over het hoge aantal sociale huurwoningen dat de gemeente dan zou moeten neerzetten. Dat komt ver uit boven de 1.800 sociale huurwoningen die volgens het eigen beleid tot 2030 moeten verrijzen.

De gemeente heeft voor de zomer al een waarschuwingsbrief van de provincie gekregen dat de eerdere afspraken met dat aantal niet worden gehaald. Volgens de voorgestelde afspraken zou er alleen maar meer bijkomen en dat kan niet, vindt een groot deel van de raad.

Van der Stee gaat nu kijken of hij net als Midden-Delfland tegen de provincie kan zeggen dat de huidige eis in de afspraken niet haalbaar is. "Ik denk wel dat we dat moeten uitleggen, want de provincie en buurgemeenten zullen teleurgesteld zijn. Ik begreep wel dat Midden-Delfland een brief van de provincie heeft gekregen, maar concrete stappen stonden daar niet in", aldus Van der Stee.

In de commissievergadering waar de afspraken werden besproken, lag al een voorstel van GemeenteBelang Westland om niet te ondertekenen, omdat het de lokale woningmarkt en de ontwikkeling van de glastuinbouw kan schaden. LPF en CDA kondigden aan dat zij ook nog met voorstellen zouden komen. Van der Stee zegde daarom toe in ieder geval tot de komende raadsvergadering van 7 december de afspraken niet te ondertekenen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland