Archief
Koeze Makelaars

Wonen Midden-Delfland bouwt al starterswoningen: in Maasdijk

Waar de bouw van startersappartementen in Midden-Delfland moeilijk van de grond komt, kan Wonen Midden-Delfland in Maasdijk wél spijkers met koppen slaan.

De corporatie kan aan de slag met twee projecten in het dorp: Wonen rond de Toren bij de voormalige kerk De Hoeksteen en De Schakel aan de Kerkhoflaan. In het eerste plan realiseert Wonen Midden-Delfland acht sociale huurappartementen en drie vrijesectorwoningen. In het tweede zelfs twintig sociale huurappartementen.

De contracten voor De Schakel zijn deze week getekend. Naar verwachting kan de bouw begin 2022 beginnen en zal ongeveer een jaar duren.

Impressie huurwoningen De Schakel. Van Es architecten

Wonen Midden-Delfland werd begin dit jaar eigenaar van de voormalige Vestia-woningen in Maasdijk. Daarvoor was het nog niet actief in de gemeente Westland. Inmiddels draagt de corporatie zelfs bij aan de nieuwbouw. "Dit is iets waar wij heel blij mee zijn", zegt manager Wonen Linda van Barneveldt. "Want als je kijkt naar ons bezit in Maasdijk, dan hebben wij zeker voor alleenstaande starters helemaal niets. Dit is een belangrijke toevoeging voor het dorp."