Archief
WOS

WOS

Kinderdagverblijf in schoolgebouw Achterlaantje

Het leegstaande schoolgebouw aan het Achterlaantje in De Lier herbergt vanaf maandag een kinderdagverblijf.

Kinderopvangorganisatie De Lange Keizer opent dan de locatie Koningin Hupsakee met twee groepen, kinderen van 0 tot 4 jaar.

Basisschool De Achtsprong had voorheen twee locaties: het Achterlaantje en de Sportlaan. Laatstgenoemde locatie is begin jaar uitgebreid met nieuwbouw, waardoor alle groepen in een gebouw terecht konden. Daardoor staat het pand aan het Achterlaantje leeg, tot begin volgende week dus.

Lange tijd gingen in De Lier geruchten dat de nieuw te vestigen basisschool van de islamitische scholenkoepel Yunus Emre hier intrek zou nemen, maar dat is dus niet het geval. Yunus Emre heeft overigens al eerder aangegeven in Naaldwijk te willen starten.

De bedoeling is dat Koningin Hupsakee tot 2023 aan het Achterlaantje blijft. Dan zal namelijk de nieuwbouwlocatie in woonwijk Molensloot in het Lierkwartier af zijn, waar de kinderopvang naartoe verhuist. Ook de Prins Willem-Alexanderschool in De Lier gaat tegen die tijd naar het Lierkwartier. De huidige PWA-school aan de Van Haemstedestraat gaat dan plat.

Jolanda de Meulmeester van De Rode Ridder over de verhuizing van twee groepen:

Categorieen:
Nieuws Algemeen De Lier