Archief
WOS

Basisschool de Achtsprong feestelijk heropend

Basisschool de Achtsprong aan de Sportlaan in De Lier is donderdag officieel heropend. Een deel van de school is compleet opnieuw gebouwd.

Iets meer dan een jaar nadat de eerste paal werd geslagen, is de nieuwbouw af. En dat werd donderdag feestelijk gevierd met een lied over de school en een bezoek van de wethouder.

Eerst zaten de kinderen verdeeld over de locatie Sportlaan en Achterlaantje op school, maar nu zitten ze weer met z'n allen in één gebouw. De school aan het Achterlaantje staat nu leeg en wordt binnenkort overgedragen aan de gemeente. Extra leuk aan het vernieuwde gebouw: het heeft een binnenglijbaan. Wethouder Ben van der Stee mocht die openen. In plaats van een lintje doorknippen, mocht hij een slinger 'doorglijden'.

Er gaan wel een paar dingen veranderen op de nieuwe school. Zo heeft Sjaak Pex afscheid genomen als directeur. Hij gaat met pensioen en zal nog maar af en toe op school te vinden zijn. "Ik kan terugkijken op een hele boeiende periode. Ik ben ook trots op wat we met elkaar gerealiseerd hebben. En ik durf nu heel rustig het stokje over te dragen aan een nieuwe directeur", vertelt hij.

Ook wordt de Achtsprong een Integraal Kindcentrum (IKC), waarin nauw wordt samengewerkt met kinderdagverblijf De Rode Ridder, onderdeel van kinderopvangorganisatie De Lange Keizer.