Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Sloop en nieuwbouw bij basisschool De Achtsprong

Basisschool De Achtsprong aan de Sportlaan in De Lier is druk bezig met een grootschalige verbouwing. De afgelopen week is is een aantal klaslokalen en docentenkamers met de grond gelijk gemaakt. Die moeten plaatsmaken voor nieuwbouw.

"Er komt een begane grond met kleutergroepen voor terug, met daarboven een eerste verdieping. Daar worden zes lokalen gerealiseerd", weet directeur Sjaak Pex. De Achtsprong wordt straks een Integraal Kindcentrum (IKC), waarin nauw wordt samengewerkt met kinderdagverblijf De Rode Ridder, onderdeel van kinderopvangorganisatie De Lange Keizer. "Onderwijs is steeds in beweging. Wij willen zoveel mogelijk onderwijs op maat aanbieden; kijken naar de ontwikkeling van kinderen en wat is dan mooier om dit samen met de kinderopvang te doen."

Voor de leerlingen zijn het ingrijpende tijden. Een aantal van hen is inmiddels ondergebracht op de tweede locatie aan het Achterlaantje. Maar de kinderen gaan er goed mee om. "Dus we gaan ook regelmatig naar buiten of voor het raam staan, om te kijken wat er allemaal gebeurt", zegt Jolanda de Meulmeester van De Lange Keizer. En Pex: "Ik heb afgelopen week in de vakantie via de app één bericht gekregen dat er een kind aan het huilen was, omdat de school plat ging."

De Achtsprong had liever gehad dat het hele schoolgebouw plat zou gaan, maar daar is niet genoeg geld voor.

Categorieen:
De Lier Algemeen