Archief

Twee Maassluise kroegen "onder vergrootglas" vanwege coronapas

De gemeente Maassluis heeft dinsdag twee kroegen laten weten dat ze “onder het vergrootglas” liggen met betrekking tot de coronapas.

Dat meldde burgemeester Edo Haan aan het slot van de gemeenteraadsvergadering, in antwoord op vragen van Aad Solleveld (Maassluis Belang). Hij wilde van de burgemeester weten, wat de ervaringen waren met het eerste weekeinde van de coronapas.

Haan zei "over het algemeen" wel een positief beeld te hebben. "Zaterdag was er aan het eind van de middag wel wat drukte bij de nieuwe Markies, maar dat was vooral buiten. Verder zijn mij geen wanordelijkheden gemeld."

Solleveld: "Maar werken de horecaondernemers wel goed mee? Want ik heb begrepen dat er nogal wat weerstand was."
In antwoord daarop vertelde Haan dat hij in de afgelopen twee weken overleg heeft gevoerd met de afdeling Maassluis van Koninklijke Horeca Nederland. Daarin is volgens hem naar elkaar toe uitgesproken dat men er heel tevreden over is, hoe het de laatste anderhalf jaar gegaan is. "Maar er is ook wel duidelijk gemaakt dat mensen die provoceren wél gecontroleerd gaan worden, al dan niet bij verrassing”. Waarna hij melding maakte van de dinsdag (telefonisch) gedane waarschuwingen aan twee kroegen.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek